Tours

De mooiste passen van Italië 2020

De bergen van Noord Italië zijn Carrossa’s favoriete plek om te rijden, eten en het ervaren van het beste wat de automobielindustrie aan te beiden heeft. De laatste drie jaar hebben we tours gedaan door de alpen van Oostenrijk en Italië om de beste wegen vinden om daar te rijden. Het zijn uitdagende wegen die je belonen met de beste uitzichten die je kunt bedenken. We komen op de wegen bijna geen ander verkeer tegen waardoor je echt één kunt worden met de weg.

De tour richt zich op rijden en relaxen. We rijden een stevig stukje door de bergen (150KM – 3/4 uur) om daarna neer te strijken in hotels waar je helemaal tot rust kan komen. Van hotels met complete wellness tot rustige plekken diep in de bossen. Zoals altijd bij Carrossa staat je auto helemaal veilig!

De Mooiste passen van Italië Tour is van 14 tot en met 18 September 2020. We hebben nog maar 8 plekken beschikbaar.

DE START

Ons doel bij Carrossa is om een echte beleving te maken. We gaan dus niet alleen rijden over de mooiste wegen maar stoppen ook bij de tofste plekken. Italië is ons domein en daarom is deze rit net even iets anders dan anderen. We verzamelen namelijk in Zwitserland om te starten op een hele gave plek. We eten een Duitse maaltijd tussen de privé collectie van een succesvol racer. Het gebouw zelf is geweldig maar de collectie van auto’s ga je nergens anders zo bij elkaar zien!

DE RIT

We gaan 5 dagen rijden en niet zo maar rijden. Over de indeling van de rit hebben we lang gedacht. We willen je namelijk jouw auto laten ervaren, je kunnen laten genieten van het prachtige uitzicht en tegelijkertijd moet je kunnen ontspannen. We hebben dus ook een geweldige mix door de dagen heen.

DJI_0123.JPG

DAG 1

Na de start in Zwitserland rijden we naar Italië. Eerst een stukje verbinding om de motor lekker warm te laten worden waarna we via de Timmelsjoch pas de bergen in gaan. Deze brede pas geeft een geweldig uitzicht en laat je wennen aan de bochten. Na de Timmelsjoch worden de wegen smaller en uitdagender, zo komen we langzaam in.

day2.jpg

DAG 2

Op de tweede dag rijden we een lang blok voor we bij onze lunchlocatie zijn. De pas die we in de ochtend nemen (Manghen) is onze favoriet! We rijden daarna rustig de bergen uit paralel aan het Gardameer. We rijden door naar het noorden van het meer om bij lange slingerwegen langs het meer te komen. Deze dag is werken in de ochtend en genieten van het uitzicht in de middag.

Schermafdruk+2019-07-30+10.02.53.jpg

DAG 3

Op de derde dag gaan via afgelegen passen naar het westen. Deze wegen zijn rustig en dagen jou en de auto uit, rij je rustiger dan geniet je van de prachtige omgeving. We blijven in de bergen en slapen in een prachtig rustig hotel met wellness. Zo kun je op de helft van de rit even ontspannen van de afgelopen dagen.

L1003707.JPG

DAG 4

De vierde dag rijden we richting het Comomeer, we pakken de snelle wegen zodat we de middag tijd hebben om bij Como het water op te gaan. We hebben nog geen reactie maar de mail naar George Clooney staat uit voor een bakkie aan het water. Het gebied rondom het Comomeer is ook het decor van bekende autoshow Villa d’Este en altijd een leuke plek om mensen en auto’s te spotten vanaf het terras.

Schermafdruk 2019-07-30 10.02.59.png

DAG 5

Op de laatste dag rijden we door de bergen terug naar het noorden. Na een stukje verbinding gaan we binnendoor naar de Stelvio pas om daar de rit af te sluiten. De route op deze laatste dag is heerlijk om te sturen en heeft afwisselende rustige wegen met wat drukkere passen. Zo kun je de tour afsluiten met een super mooie dag sturen.

L1003707.JPG

DAG 4

De vierde dag rijden we richting het Comomeer, we pakken de snelle wegen zodat we de middag tijd hebben om bij Como het water op te gaan. We hebben nog geen reactie maar de mail naar George Clooney staat uit voor een bakkie aan het water. Het gebied rondom het Comomeer is ook het decor van bekende autoshow Villa d’Este en altijd een leuke plek om mensen en auto’s te spotten vanaf het terras.

De details

De prijs voor de hele rit is € 1.800,-. De prijs is op basis van één auto met één bestuurder. Neem je iemand mee dan rekenen we € 911 extra. Je kunt zelf kiezen voor enkele of dubbele bedden.

INBEGREPEN

  • 5 nachten in hotels in de omgeving (zondag-donderdag)
  • 5 dagen rijden en auto belevingen (maandag – vrijdag)
  • Overnachtingen op basis van half pension
  • Carrossa Black Box

CLARKSON OR HAMMOND & MAY?

We doen altijd ons uiterste best om er voor te zorgen dat de rit aantrekkelijk is voor rijders alleen maar ook voor teams van twee. Rij je alleen, dan krijg je van ons een route die je op je mobiele telefoon kunt volgen. Teams krijgen een routeboek met alle instructies. Iedereen krijgt altijd alle waypoints mee van de route zodat je ook even rustig kunt rijden wanneer je daar zin in hebt.

CARROSSA BLACK BOX

De rit is nog heel ver weg en wij willen dat je nu al enthousiast bent over de epische trip die we gaan doen. Iedere auto die meedoet aan onze trip krijgt de Carrossa Black Box die zowel op maat is voor de trip als voor de auto en haar bestuurder. De box bevat alles wat je nodig hebt om klaar te zijn voor trip zodat je zelf nergens aan hoeft te denken. Wij zorgen er voor dat je alleen aan het rijden hoeft te denken.

Voor deze trip bevat de box onder andere:

  • Vignet Oostenrijk
  • Vignet Zwitersland
  • Veiligheidsvest (verplicht in Duitsland, Oostenrijk en Italië)
  • First Aid Kit (verplicht in Oostenrijk)

AUTO TRANSPORT

Wil je mee met onze trip maar heb je geen tijd om zelf je auto te vervoeren of hou je de kilometers liever laag? Dan regelen we vakkundig vervoer voor je. Laat ons tijdig weten dat je gebruik wilt maken van vervoer voor je auto.

Impressie

Deze video hebben we in het gebied gemaakt in 2016:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.