Tours

Alleen maar passen! 2020

Website_main.jpg

De naam van de tour zegt het al maar we rijden deze rit dus alleen maar passen! We gaan van pas naar pas en kruizen zo door Zwitserland, Italië en Oostenrijk. We pakken de grote namen die in deze periode lekker rustig zijn, de motormuizen zijn al weer in winterslaap. De kleine passen nemen we tussendoor en deze afwisseling zorgt er voor dat dit de ziekste reis is die we hebben dit seizoen. Niet voor zwakke karakters dus!

De Alleen maar passen tour is van 14 tot en met 18 September 2020.

DE RIT

We rijden bijna 100 km meer dan onze normale ritten. We rijden tussen de 6-7 uur per dag, dat klinkt veel en dat is het ook ;). Het is zo verslavend dat je aan het einde van de dag toch nog meer wilt rijden. We rijden in de ochtend een stukje door de passen, dan een verbinding om even op adem te komen en dat herhalen we nog twee keer per dag. Er dus genoeg tijd voor een lekker Schnitzeltje of Pastaatje tussendoor en uiteraard moet je af en toe van het uitzicht genieten.

De hotels zijn next level (lekker luxe) want we hebben een goede nachtrust echt nodig. De auto’s staan daar natuurlijk ook prima, daar zorgen we voor. Kortom dit is een droomrit, al zeggen we het zelf. Als jij een echte fan bent van autorijden is dit jouw tour. Alleen of met z’n tweeën het kan beide.

Website_summary.jpg

E RIT

De route is niet zomaar gekozen om van A naar B te komen. We hebben de route zo gemaakt dat er een lekkere spanningsboog in zit. Zo kun je aan het begin lekker knallen, daarna wat rustiger rijden en kom je aan het einde van dag altijd op een adembenemende plek.

website_dag1.jpg

DAG 1

We starten in Italië, Aosta om precies te zijn. Direct na de start rijden we een pas op om zo naar Zwitserland te rijden. De Zwitsers zijn sterren in snelheidscontroles dus pakken we direct een stuk verbinding zodat we dat snel gehad hebben. We rijden tegen de middag weer de bergen in, een geweldig gebied waar je midden door de natuur gaat.

website_dag2.jpg

DAG 2

We slapen in de bergen dus starten we direct met een heerlijke knaller van een pas, we rijden op de 2e dag een paar keer Italië in en uit door de bergen. Als je James Bond hebt gezien komt dit je bekend voor want hier is menig scene opgenomen. Aan het einde van de dag eindigen we tegen de Stelvio aan.

website_dag3.jpg

DAG 3

Wie wel eens op de Stelvio is geweest weet dat, zoals je op de foto kunt zien, een geweldige weg is. Nadeel is alleen dat iedereen met een familiebus deze weg ook wil rijden en het is dus een boemeltreintje naar boven. We slapen dus tegen de pas aan zodat we lekker vroeg zonder verkeer naar boven kunnen gummen. De weg naar beneden is langer gestrekt en daardoor dus lekkerder om op de motor af te remmen. We rijden de rest van de dag om de alpen heen om te eindigen bij de Timmelsjoch. De mooiste en schoonste bergweg die je ooit hebt gezien.

website_dag4.jpg

DAG 4

Het gebied waar Anton in de winter les geeft hoe je in de pizzapunt op je ski’s naar beneden moet is de vierde dag ons domein. We rijden de passen achter elkaar door en komen langs bekende wintersport gebieden. Genoeg leuke plekjes voor koffie, lunch en mooie stops. Die hebben we zeker nodig want dit is een pittig dagje. We hebben de ervaring inmiddels van de andere dagen en die kun je hier goed in praktijk brengen.

website_dag5.jpg

Dag 5

Als afsluiter rijden we stuk verder naar het oosten van Oostenrijk. 318 kilometer in 5,5 uur dan weet je zeker dat je alleen maar bochten ziet. We eindigen in Villach net boven de grens met Slovenië. Deze laatste dag is een mooie samenvatting van onze trip. We hebben lange uitgestrekte stukken en hele krappe passen. We passeren prachtige natuur en leuke dorpjes.

Vanuit Villach rij je via München weer naar Nederland. Een leuke route omdat je onderweg bijna altijd de testauto’s van BMW tegenkomt.

De details

De prijs voor de hele rit is € 2.350,-. De prijs is op basis van één auto met één bestuurder. Neem je iemand mee dan rekenen we € 1.612,- extra. Je kunt zelf kiezen voor enkele of dubbele bedden.

INBEGREPEN

  • 6 nachten in hotels in de omgeving (zondag-vrijdag)
  • 5 dagen rijden en auto belevingen (maandag – vrijdag)
  • Overnachtingen op basis van half pension

CLARKSON OR HAMMOND & MAY?

We doen altijd ons uiterste best om er voor te zorgen dat de rit aantrekkelijk is voor rijders alleen maar ook voor teams van twee. Rij je alleen, dan krijg je van ons een route die je op je mobiele telefoon kunt volgen. Teams krijgen een routeboek met alle instructies. Iedereen krijgt altijd alle waypoints mee van de route zodat je ook even rustig kunt rijden wanneer je daar zin in hebt. TextREMOVESpacer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.